Ηλεκτρικό σύστημα και φώτα ρυμουλκούμενου

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανονισμούς και τις διατάξεις που ισχύουν για τους διάφορους τύπους ασφαλείας, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός πλήρως λειτουργικού ηλεκτρικού συστήματος και συστήματος φωτισμού για το ρυμουλκούμενο. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να είναι εμφανές ότι το όχημά σας είναι συνδεδεμένο με ρυμουλκούμενο ή τροχόσπιτο. Ωστόσο, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τα ηλεκτρικά συστήματα μεταξύ του οχήματος και του ρυμουλκούμενου λειτουργούν έτσι ώστε όσοι κινούνται γύρω από το αυτοκίνητο να μπορούν να βλέπουν εύκολα τις φωτεινές ενδείξεις των λαμπτήρων των οχημάτων.

Ηλεκτρικό σύστημα

Το ηλεκτρικό σύστημα και ο φωτισμός του ρυμουλκούμενου αποτελούνται από ένα φις, ένα καλώδιο και λαμπτήρες. Το φις συνδέει το ρυμουλκούμενο με το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου έτσι ώστε να ανάβουν τα φώτα του ρυμουλκούμενου. Φυσικά, το ρυμουλκούμενο ή το τροχόσπιτο πρέπει να έχουν πλήρως λειτουργικά πίσω φώτα, φλας και φώτα θέσης. Το φις του ρυμουλκούμενου είναι 7 ή 13 επαφών. Επιλέξτε αυτό που είναι κατάλληλο για το όχημά σας. Αν δεν είστε βέβαιοι για το τι χρειάζεστε, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε. Εάν διαθέτετε πρίζα 13 επαφών στο όχημα αλλά φις 7 επαφών στο ρυμουλκούμενο ή αντίστροφα, διαθέτουμε στο στοκ μας προσαρμογείς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Διάφοροι τύποι λαμπτήρων

Οι λαμπτήρες του ρυμουλκούμενου ή του τροχόσπιτου πρέπει να είναι του ίδιου τύπου σε ολόκληρο το όχημα. Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το μοντέλο λαμπτήρα που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να αντικαταστήσετε όλους τους υπάρχοντες λαμπτήρες στο ρυμουλκούμενο για να διασφαλίσετε ότι όλοι λειτουργούν όπως έχουν σχεδιαστεί. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τους παραδοσιακούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED. Οι λαμπτήρες LED έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, για παράδειγμα, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τους κοινούς λαμπτήρες. Υπάρχουν επίσης μερικές σημαντικές περιβαλλοντικές πτυχές που συνδέονται με τη χρήση των λαμπτήρων LED σε σχέση με τους κοινούς λαμπτήρες. Η Valeryd διαθέτει μια μεγάλη γκάμα λαμπτήρων LED. Προσφέρουμε επίσης πλήρη κιτ φωτισμού που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, όπως φις, καλώδια, φλας και πίσω φώτα ρυμουλκούμενου. Περιλαμβάνουν επίσης κλιπ και λαβίδες.