Ελατήρια αερίου, ελατήρια αερίου ώθησης

Για να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι είναι ένα ελατήριο αερίου, μπορούμε να πούμε ότι μερικές φορές ονομάζεται αποσβεστήρας αερίου. Πιέζει ακριβώς όπως ένα κανονικό ελατήριο συμπίεσης, αλλά έχει χαρακτηριστικά απόσβεσης. Μια κοινή περιοχή εφαρμογής για τα ελατήρια αερίου είναι όταν χρειάζεστε ελεγχόμενο άνοιγμα και κλείσιμο των κυρίως πλευρών του ρυμουλκούμενου και των καλυμμάτων χώρου αποσκευών, κινητήρα και καταπακτών σε αυτοκίνητα, σκάφη, ρυμουλκούμενα, τροχόσπιτα, μηχανές και γεωργικά μηχανήματα. Αυτό βοηθά στη λειτουργία διαφορετικών συστημάτων, ενώ το όχημα λειτουργεί ομαλότερα και πιο αποδοτικά.

Ευρύ πεδίο εφαρμογής

Τα ελατήρια αερίου έχουν μεγάλο και ευρύ πεδίο εφαρμογής. Χρησιμοποιούνται, πέραν των προαναφερόμενων εφαρμογών, στον εξοπλισμό του τομέα υγειονομικής περίθαλψης, στη βιομηχανία επίπλων, στους αποσβεστήρες εξαερισμού και σε διάφορους τύπους συσκευών, στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και στα εξαρτήματα μηχανών. Ο κατάλογος μπορεί να γίνει πολύ μακρύς και καλύπτει όλους τους τύπους βιομηχανικών προϊόντων. Τα ελατήρια αερίου έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα και μπορούν να εξοικονομήσουν πολλή εργασία.

Πρόσθετα πεδία εφαρμογής

Ένα πρόσθετο πεδίο εφαρμογής είναι η ανύψωση πολύ βαρέων εξαρτημάτων χειρωνακτικά, με τη βοήθεια ενός ελατηρίου αερίου ή, αποσβεστήρα αερίου, όπως είναι μερικές φορές γνωστό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να ζητήσετε πρόσθετες πληροφορίες, απλώς τηλεφωνήστε μας.

Τεράστια προοπτική εφαρμογών για τα ελατήρια αερίου

Οι πιθανές εφαρμογές ενός ελατηρίου αερίου είναι πολλές. Οι καινοτομίες και οι ιδέες σας, σε συνδυασμό με ένα ελατήριο αερίου, μπορούν να δημιουργήσουν λειτουργικά προϊόντα. Μόνο η φαντασία σας θέτει τα όρια.

Τεχνικές πληροφορίες

Ένα ελατήριο αερίου αποτελείται από το περίβλημα του εμβόλου, τον διωστήρα, το έμβολο και τα παρεμβύσματα στεγανοποίησης. Είναι γεμάτο με άζωτο σε συνθήκες υψηλής πίεσης, για τη δημιουργία μιας αντίθετης δύναμης, μέχρι 2500 N. Το άζωτο είναι ένα αδρανές αέριο, που σημαίνει ότι δεν θα καεί ούτε θα εκραγεί, και δεν είναι τοξικό. Εκτός από το άζωτο, το ελατήριο αερίου περιέχει επίσης μια μικρή ποσότητα λαδιού. Αυτό το λάδι παρέχει βέλτιστη λίπανση και δίνει στο ελατήριο αερίου χαρακτηριστικά υδραυλικής απόσβεσης στο τέλος της διαδρομής.

Τα ελατήρια αερίου δεν χρειάζονται συντήρηση. Δεν πρέπει να λιπαίνετε τον διωστήρα με γράσο ή λάδι. Ο διωστήρας δεν πρέπει να βάφεται και πρέπει να προστατεύεται από τις κρούσεις.

Τα ελατήρια αερίου της Valeryd λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -35 έως +90 βαθμούς Κελσίου. Τα ελατήρια αερίου δεν πρέπει να υπερθερμαίνονται ούτε να τοποθετούνται σε ανοικτή φλόγα.